Documentation
Configuration - System - Security Settings

Er zijn een aantal security instellingen in i-Reserve mogelijk. Deze instellingen worden hieronder beschreven.

Overerving

'Overerving' is bedoeld voor gebruikers met meerdere licenties. Als er in een licentie gekozen wordt om het vakje bij 'Overerving' aan te vinken zullen de gemaakte instellingen overgenomen worden in andere licenties.

Waarde

Per instelling kan een waarde worden toegekend. De overerving wordt automatisch opgeheven wanneer de waarde handmatig wordt gewijzigd. De waarde varieert per instelling. Een voorbeeld hiervan is het minimum aantal cijfers waaraan een wachtwoord moet voldoen.

Berekend

De berekende waarde is de daadwerkelijke waarde die door i-Reserve gebruikt wordt voor de instelling.

Actie

Door gebruik te maken van de 'Standaard' knop worden alle instellingen teruggezet naar 'Standaard'.

Instelling Beschrijving
Minimum aantal karakters Minimum aantal karakters waaruit een wachtwoord moet bestaan
Minimum aantal cijfers Minimum aantal cijfers wat een wachtwoord moet bevatten
Minimum aantal hoofdletters Minimum aantal hoofdletters wat een wachtwoord moet bevatten
Minimum aantal speciale karakters Minimum speciale karakters (bijv. !&@) wat een wachtwoord moet bevatten
Weergeven "Gebruikersnaam vergeten" op klantpagina's Hiermee kan worden ingesteld of er een “Gebruikersnaam vergeten” link moet worden opgenomen op de klantpagina van de reserveringsdialoog
Weergeven "Wachtwoord vergeten" (klantpagina's) Hiermee kan worden ingesteld of er een “Wachtwoord vergeten link” moet worden opgenomen op de klantpagina van de reserveringsdialoog
Weergeven "Gebruikersnaam vergeten" voor beheerpaneel Hiermee kan worden ingesteld of er een “Gebruikersnaam vergeten” link moet worden opgenomen op het inlogscherm voor het beheerpaneel
Weergeven "Wachtwoord vergeten" (beheerpaneel) Hiermee kan worden ingesteld of er een “Wachtwoord vergeten” link moet worden opgenomen op het inlogscherm voor het beheerpaneel
Verplicht wijzigen wachtwoord (Beheerpaneel) Hiermee kan worden ingesteld of het wachtwoord verplicht moet worden gewijzigd na het voor het eerst inloggen door een nieuwe gebruiker van het beheerpaneel
Aantal dagen voordat wachtwoord moet worden gewijzigd (Beheerpaneel) Hiermee kan worden ingesteld na hoeveel dagen het wachtwoord verplicht moet worden gewijzigd door een gebruiker van het beheerpaneel
Onthouden gebruikersnaam/wachtwoord: duur Hier kan worden ingesteld hoe lang een gebruikersnaam en wachtwoord wordt onthouden, gezien de veiligheid is het aan te raden om deze instelling op 0 te laten staan
Lengte sessie Hier kan worden ingesteld na hoeveel tijd een gebruiker wordt uitgelogd indien deze niet meer actief is, in te stellen in seconden
CSRF token challenge In i-Reserve is een beveiliging opgenomen tegen cross-site scripting, gezien de veiligheid is het aan te raden om deze instelling op Ja (actief) te laten staan
Gebruik beveiligde verbindingen (SSL) Een SSL-verbinding is een gecodeerde verbinding tussen de server en bezoeker, gezien de veiligheid is het aan te raden om deze instelling op Ja (actief) te laten staan

Na het configureren van de instellingen moeten deze worden bevestigd met de knop 'Opslaan'. Na het opslaan geeft i-Reserve een melding 'Instelling opgeslagen'.