Documentation
Configuration - Modules - Payment-bookings
This section only applies if the module Online payment is active.

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van Buckaroo als betaalprovider en de betaalmodule voor i-Reserve is aangeschaft, is het mogelijk om betalingen van reserveringen direct via bijvoorbeeld iDeal, PayPal of VISA af te laten handelen.

Buckeroo instellen

Om ervoor te zorgen dat betaalde reserveringen direct in i-Reserve verwerkt worden, zal er een terugkoppeling plaats moeten vinden vanuit Buckaroo. Deze terugkoppeling kan worden ingesteld bij Buckaroo zelf.

1. Ga naar de website van Buckaroo (https://plaza.buckaroo.nl/) en log in met de door Buckaroo afgegeven inlog gegevens;
  2. Klik op het menu-item "Mijn Buckaroo" in het menu en klik vervolgens op het menu-item "websites".
  3. Op de tab "Algemeen" staat de "Key", noteer deze want we hebben die key nodig in i-Reserve. (De key ziet eruit als "djAaU0PQJO");
  4. Controleer of "URL" correct is. Dit is doorgaans de url van je i-Reserve omgeving (inclusief https), bijvoorbeeld mijnnaam.i-reserve.net;
  5. Selecteer "Nee" bij "Gebruik betaalpagina";
  6. Klik op de tab "Redirect"
  7. Hier moet het onderste vinkje "Activeer frame busting" geactiveerd zijn;
  8. Klik vervolgens op de tab "Push instellingen";
  9. Hier moet het vinkvakje "Push respons aanzetten" en "Verifieer handtekening van antwoord en transactiesleutel (verouderd)" geselecteerd zijn;
  10. Plaats vervolgens de onderstaande link bij de opties "Push URI success" en "Push URI Failure";
    Vervang {I-RESERVE-URL} door jullie eigen omgeving.
    https://{I-RESERVE-URL}/front?mod=paymentresult&method=4
  11. Controleer of onderstaande velden correct staan ingesteld:
    Gebruik HTTP Method: POST
    Push Type: BPE3.0 (Alleen indien beschikbaar)
    Hash methode (alleen voor http push): SHA1
    BPE return velden: Hoofdletters en kleine letters
    Selecteer push content type: http post
    (niet benoemde velden kunnen leeg bliiven!)
  12. Klik op de tab "3.0 instellingen"
  13. Selecteer de vinkvakjes "Activeer dubbel encodering op redirect" en "Accepteer testtransacties" en optioneel "Automatisch uitschakelen van 'Accepteer testtransacties' instelling";
  14. Klik op "Opslaan".
  15. Klik op het menu-item Configuratie > Beveiliging > Secret Key
  16. Stel hier een nieuwe geheime sleutel in die we in i-Reserve kunnen gebruiken (bijv. iReS3rVeKlANt) en noteer deze;

i-Reserve instellen

Hiermee is de terugkoppeling vanuit Buckaroo naar i-Reserve geregeld. Het volgende wat ingesteld moet worden is de koppeling van i-Reserve naar Buckaroo.

1. Ga naar je i-Reserve omgeving en log in als beheerder;
  2. Ga naar Configuratie - Modules - Betaalwijze - Reserveringen;
  3. Maak een nieuwe betaalwijze aan en kies bij "Methodes" voor "Buckaroo";
  4. Stel de "Buckaroo modus" in als "Testmodus";
  5. Stel de "Buckaroo URL" in als "https://testcheckout.buckaroo.nl/HTML/";
  6. Stel de "buckaroo merchant" in als de key die je hebt genoteerd (De key ziet eruit als "djAaU0PQJO") in het onderdeel "Buckaroo instellen";
  7. Stel de "Buckaroo secret" in als de Secret key die je hebt genoteerd in het onderdeel "Buckaroo instellen";
  8. Klik op opslaan en maak een boeking om te testen.

Volledige verwerking aanzetten

Wanneer de test geslaagd is kan de productie modus worden aangezet.

1. Ga naar Configuratie - Modules - Betaalwijze - Reserveringen;
  2. Open de betaalwijze;
  3. Stel de "Buckaroo modus" in als "Volledige verwerking";
  4. Stel de "Buckaroo URL" in als "https://checkout.buckaroo.nl/HTML/";
  5. Klik op opslaan en maak een boeking om te testen.