Configuratie - Modules - Betaalwijze-reserveringen
Deze sectie is alleen van toepassing indien de module Online betalen actief is.

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van Buckaroo als betaalprovider en de betaalmodule voor i-Reserve is aangeschaft, is het mogelijk om betalingen van reserveringen direct via bijvoorbeeld iDeal, PayPal of VISA af te laten handelen.

Buckeroo instellen
Om ervoor te zorgen dat betaalde reserveringen direct in i-Reserve verwerkt worden, zal er een terugkoppeling plaats moeten vinden vanuit Buckaroo. Deze terugkoppeling kan worden ingesteld bij Buckaroo zelf.

1. Ga naar de website van Buckaroo (https://payment.buckaroo.nl/) en log in met de door Buckaroo afgegeven inlog gegevens;
  2. Klik op het menu-item "profiel" in het top-menu en klik vervolgens op het menu-item "websites";
  3. Klik op (mits geactiveerd in Buckaroo) het i-Reserve domein;
  4. Klik vervolgens op "Push instellingen";
  5. Selecteer hier de optie "Push response aanzetten" en "Verify response signature and transaction key";
  6. Plaats vervolgens de onderstaande link bij de opties "Push URI success" en "Push URI Failure";
  7. Klik op "3.0 instellingen" en selecteer de opties "Activeer dubbel encodering op redirect" en "Accepteer testtransacties";
  8. Klik op "Opslaan".

Vervang {I-RESERVE-URL} door jullie eigen omgeving.
https://{I-RESERVE-URL}/front.php?mod=paymentresult&method=4

i-Reserve instellen
Hiermee is de terugkoppeling vanuit Buckaroo naar i-Reserve geregeld. Het volgende wat ingesteld moet worden is de koppeling van i-Reserve naar Buckaroo.

1. Klik in de Buckaroo omgeving op het tabblad "Algemeen" onder de "Websites";
  2. Noteer de "Key", deze hebben we in i-Reserve nodig. (De key ziet eruit als "djAaU0PQJO");
  3. Klik op het menu-item "Configuratie" en kies hier voor "Beveiliging" en selecteer "Secret Key";
  4. Stel hier een geheime sleutel in die we in i-Reserve kunnen gebruiken (bijv. iReSErVeKlANt) en noteer deze;
  5. Ga naar jullie i-Reserve omgeving en log in als beheerder;
  6. Ga naar Configuratie - Modules - Betaalwijze - Reserveringen;
  7. Maak een nieuwe betaalwijze aan en kies bij "Methodes" voor "Buckaroo";
  8. Stel de "Buckaroo modus" in als "Testmodus";
  9. Stel de "Buckaroo URL" in als "https://testcheckout.buckaroo.nl/HTML/";
  10. Stel de "buckaroo merchant" in als de key in stap 2 (De key ziet eruit als "djAaU0PQJO");
  11. Stel de "Buckaroo secret" in als de key in stap 4;
  12. Klik op opslaan en maak een boeking om te testen.

Volledige verwerking aanzetten
Wanneer de test geslaagd is kan de productie modus worden aangezet.

1. Ga naar Configuratie - Modules - Betaalwijze - Reserveringen;
  2. Open de betaalwijze;
  3. Stel de "Buckaroo modus" in als "Volledige verwerking";
  4. Stel de "Buckaroo URL" in als "https://checkout.buckaroo.nl/HTML/";
  5. Klik op opslaan en maak een boeking om te testen.