Microsoft biedt een integratieplatform onder de naam Flow.
De bouwblokken zijn in de basis weer triggers en actions. Applicaties worden hier Connectors genoemd.
Kijk vooral even naar de introductiefilm om een goed beeld te krijgen van de werking van het platform.

Aan de slag

Om te starten met een flow waar i-Reserve een rol speelt dient als eerste een custom connector te worden gemaakt.
Hiervoor dient de Microsoft API in i-Reserve te worden aangeroepen en het bestand dat daaruit wordt gegenereerd dient te worden opgeslagen.
Het aanmaken van een custom connector kan vervolgens door dit bestand te importeren (het importeren via de aanroep van de URL werkt standaard niet).
Er hoeft in principe niets te worden aangepast aan de definitie.
Wel dient een Oauth 2.0 koppeling te worden gelegd.

Hierna is het mogelijk flows te gaan maken en een connectie op te zetten.

De stappen op een rij:

1. Open de pagina <uw domein>/api/rest/microsoft/swagger
  2. Sla de inhoud op in een tekst bestand en noem deze bijvoorbeeld "swagger.json"
  3. Open Power Automate en ga naar "Custom connector"
  4. Klik op "Import an OpenApi file"
  5. Selecteer het bestand "swagger.json"
  6. Open de configuratie i-Reserve en ga naar Systeem > Oauth clients
  7. Maak een nieuwe client aan en geef deze een logische ID en een veilige sleutel (via een password generator)
  8. Ga naar PowerAutomate met deze gegevens en vul de velden "Client ID ", "Client secret" en "Refresh URL" Die laatste is een kopie van de "Token URL"
  9. Open de configuratie i-Reserve en ga naar Systeem > Gebruikers
  10. Maak een connectie gebruiker met de juiste rechten
  11. Ga naar test en maak een connectie. Hiervoor dient de gebruiker uit vorige stap te worden gebruikt.

Als het goed is kan deze connectie nu hergebruikt worden bij het maken van automatiseringen.