Voorbeeld
Deze sectie is alleen van toepassing indien de module Webinschrijvingen actief is.

Gestructureerde data of ‘markup’ zijn stukjes code of ‘markers’ die je toevoegt aan de content op je webpagina’s. Deze stukjes code hebben een specifieke structuur die gelezen wordt door de machines van Google. Dit help zoekmachines de content beter te begrijpen en dus de vindbaarheid van jouw pagina te vergroten.

Het gebruik van gestructureerde data levert verrijkte zoekresultaten op, ook wel bekend als ‘rich snippets’. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je betere click through rates krijgt binnen Google! Het verrijkt de zoek resultaten met extra informatie bijvoorbeeld een map, reviews, afstand, openingstijden etc.

Op bijvoorbeeld detail pagina's binnen de i-Reserve klantendialoog kan het zinvol zijn gestructureerde data op te nemen.

Voorbeeld Cursus structuur

<script type="application/ld+json">
{
"@context": "https://schema.org",
"@type": "Course",
"name": "{event attribute=desc id=[ID]}",
"description": "{event attribute=desc id=[ID]}",
"provider": {
    "@type": "Organization",
    "name": "TEQA i-Reserve cursus demonstratie",
    "sameAs": "https://i-reserve.nl"
    }
}
</script>

Voorbeeld Event Structuur

<script type="application/ld+json">
{
"@context": "https://schema.org",
"@type": "Event",
"name": "Jan Lieberman Concert Series: Journey in Jazz",
"startDate": "2017-04-24T19:30-08:00",
"location": {
    "@type": "Place",
    "name": "Santa Clara City Library, Central Park Library",
    "address": {
    "@type": "PostalAddress",
    "streetAddress": "2635 Homestead Rd",
    "addressLocality": "Santa Clara",
    "postalCode": "95051",
    "addressRegion": "CA",
    "addressCountry": "US"
    }
},
"image": [
"https://example.com/photos/1x1/photo.jpg",
"https://example.com/photos/4x3/photo.jpg",
"https://example.com/photos/16x9/photo.jpg"
],
"description": "Join us for an afternoon of Jazz with Santa Clara resident and pianist Andy Lagunoff. Complimentary food and beverages will be served.",
"endDate": "2017-04-24T23:00-08:00",
"offers": {
    "@type": "Offer",
    "url": "https://www.example.com/event_offer/12345_201803180430",
    "price": "30",
    "priceCurrency": "USD",
    "availability": "https://schema.org/InStock",
    "validFrom": "2017-01-20T16:20-08:00"
    },
    "performer": {
    "@type": "PerformingGroup",
    "name": "Andy Lagunoff"
    }
}
</script>

Zie de Google developer pagina voor meer informatie.

Je hoeft geen Webdeveloper meer te zijn om een markup uit te voeren op gestructureerde data. Met de Structured Data Markup Helper van Google is het makkelijker om zelf de markup uit te voeren.

Test de markup in de Structured Data Testing Tool. Deze tool geeft inzicht in de markup data die toegepast wordt in de correcte manier ook als er errors of waarschuwingen voorkomen.