Configuratie - Systeem - Importeren

In dit voorbeeld gebruiken we de import om in één keer door het systeem een gebruikersnaam en wachtwoord toe te kennen aan bestaande klanten. We maken opnieuw gebruik van de mogelijkheid 'Import klanten' - 'Pas deze definitie aan' en herhalen bovenstaande stappen. We controleren op e-mail adres en initialen plus naam en kiezen vervolgens 'vervang reeds aanwezige klant door import regel'. Aanmaken gebruikersnaam en wachtwoord zetten we in dit geval op 'gebruikersnaam op basis van achternaam, wachtwoord automatisch' en klikken op Volgende en Importeer.

Het is uiteraard ook mogelijk om zelf een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. Deze gegevens dienen dan aan het Excel document toegevoegd te worden. We controleren dit keer alleen op het e-mailadres zodat we de velden opgeven zoals in onderstaande kolom. Voornaam, Achternaam en Bedrijf kunnen in dit geval 'uitgezet' worden.

Kolom Voorbeeld Doel Veld
Voornaam Selecteer een veld
Achternaam Selecteer een veld
Email E-mail
Bedrijf Selecteer een veld
Gebruikersnaam user_name
Wachtwoord user_password

Vervolgens kiezen we de optie 'Controleer of e-mailadres reeds aanwezig is' en 'Vervang reeds aanwezige klant door import regel' en 'Gebruikersgegevens op basis van opgegeven kolommen'.